Få mere ro i hverdagen med mindfulness

Mindfulness = “At være helt tilstede i dette øjeblik”

Har du svært ved at være til stede i nuet?

Fylder stress, bekymringer og negative tanker alt for meget i dit hoved?

Så kan mindfulness måske være svaret. Det lærer dig at slappe af og være nærværende. Og det kan gavne dig – uanset om du er barn eller voksen! Læs mere om mindfulness og dets muligheder lige her.

I den moderne verden er der i stigende grad et krav om at tænke fremad og ‘være på’. Computere, mobiltelefoner og fjernsynsskærme gør, at vi konstant bliver bombarderet med ny information og ting, vi skal forholde os til. Og så er det nemt at føle sig presset, uanset om du er ung eller gammel.

Af den grund vinder mindfulness og meditation mere og mere popularitet. Og hvis du gør det rigtigt, kan det gøre en stor forskel i din hverdag. Derfor har jeg skrevet dette blogindlæg til at guide dig i gang, så du kan komme godt fra start.

Find mindfulness meditationer her

Hvad er mindfulness?

Kort sagt handler mindfulness om at være til stede i nuet. Om at være nærværende og opmærksom, og om at finde ro i sin egen krop. Og det er en vigtig evne i nutidens samfund, hvor vi hele tiden er på farten – både mentalt og fysisk.

Når du praktiserer mindfulness, øver du dig i at finde ro i øjeblikket. Du prøver et pause-rum mellem dine mange tankestrømme, både de negative og de positive. Og du vil blive mere bevidst om dine handlinger og tankemønstre.

Det kan også beskrives som at slå “autopiloten” fra og i stedet blive mere opmærksom på dig selv. Det er en vigtig evne i hverdagen. Og det kan være en stor hjælp i perioder, hvor du føler, at livet flyver forbi i fuld fart.

Hvad kan du få ud af mindfulness?

Det er ikke uden grund, at mindfulness og meditation er steget i popularitet. Det kan nemlig have en række forskellige gavnlige effekter. Og blot 10-15 minutter dagligt kan gøre en stor forskel.

Her er 10 fordele ved mindfulness:

  1. Mindsker din risiko for at udvikle stress og afhjælper stresssymptomer.
  2. Forbedrer din hukommelse og din evne til at huske nye ting, du lærer.
  3. Øger din kreativitet, og gør det lettere for dig at komme på nye idéer.
  4. Mindsker angstsymptomer og risikoen for at få pludselige angstanfald.
  5. Hjælper dig med at få et overblik over din hverdag og dine jobopgaver.
  6. Forbedrer din søvnkvalitet, og gør det nemmere for dig at falde i søvn.
  7. Styrker din koncentrationsevne og din evne til at fokusere på opgaver.
  8. Skaber mere mening i hverdagen, ved at få dig til at huske de positive ting.
  9. Giver større glæde både ift. dit arbejde, din hverdag og din indre tilstand.
  10. Øger din indre ro, og hjælper dig med at identificere dine styrkeområder.

Dette er blot et udsnit af de mange potentielle fordele ved at skabe et pusterum i hverdagen. Og det kommer også an på, hvad dit personlige formål er med at dyrke mindfulness.

Derfor er det også en fordel at starte processen med at skrive ned, hvad du gerne vil have ud af det. På den måde vil det blive lettere at vælge den rigtige tilgang. Og du kan hele tiden huske på, hvorfor du gør det.

Guidede meditationer fra Karens Univers

Mindfulness meditationer til voksne, børn og gravide

Find den helt rette mindfulness meditation for dig lige her.

Køb, download og lyt til den med det samme.

Find Mindfulness Meditation
-29%
Original price was: 69,00 kr..Current price is: 49,00 kr..
-29%
Original price was: 69,00 kr..Current price is: 49,00 kr..
-29%
Original price was: 69,00 kr..Current price is: 49,00 kr..
1.299,00 kr.
-29%
Original price was: 69,00 kr..Current price is: 49,00 kr..
-29%
Original price was: 69,00 kr..Current price is: 49,00 kr..
-29%
Original price was: 69,00 kr..Current price is: 49,00 kr..
-29%
Original price was: 69,00 kr..Current price is: 49,00 kr..

Mindfulness til børn – lær dem at slappe af

Har dit barn svært ved at sove?
Eller svært ved at finde ro i kroppen og koncentrere sig om en opgave?

Så kan mindfulness måske gøre en forskel. Det gavner nemlig ikke kun voksne. Det kan også have en stor positiv effekt for børn at praktisere mindfulness. Og hvis I gør det sammen, kan det også styrke jeres relation til hinanden.

Overvej f.eks. at sætte børnemeditationen “En mindful pause til børn” på, hvis dit barn har haft en hård dag i skolen. Det vil hjælpe dem med at finde ro i kroppen og flytte fokus fra skolearbejdet til fritiden. Og det kan også hjælpe barnet til at reflektere over sin dag og sine følelser.

Er det derimod aftentimerne og natten, der er en udfordring for dit barn? Så kan min guidede børnemeditation “Trygt godnat til de mindste” måske være løsningen. Det skaber tryghed, ro og nærvær omkring puttetiden, og mindsker risikoen for angst og uro i løbet af natten. Det er derfor også et godt redskab, hvis den lille døjer med mareridt eller afbrudt søvn

Tror du, at dit barn kunne have gavn af mindfulness?

Så har jeg et bredt udvalg af guidede meditationer til børn i alle aldre, tilpasset forskellige situationer. Afspil dem med telefonen, over højtalerne i børneværelset, eller investér i et par behagelige høretelefoner.

Anmeldelser af mindfulness meditation fra Karens Univers

Hvor er den smuk!!!

Jeg har ligget i sengen og lyttet til din meditation. Hvor er den smuk!!! Jeg er rørt og berørt, og jeg tror, det er længe siden, jeg har grædt tårer, der kommer fra det sted i mit hjerte. Jeg fik og har i den grad hul ind til noget meget afgørende. Det er så forløsende. Og jeg er så glad og taknemmelig for dit smukke arbejde.

 

Du har betydet alt!

Du skal vide, at dine meditationer og sange har betydet ALT for min datters fremgang i en meget svær tid.
 

 

Du er så fantastisk dygtig!

Jeg har lige hørt meditationen. Den er helt igennem vidunderlig og magisk. Tusind tusind tak. Du er så fantastisk dygtig. Jeg er helt overvældet over hvor fint det hele passer sammen og jeg mærker bare hvordan kærlighed strømmer, når jeg lytter til din kærlige og blide guidning.
 
Karen Fogh Andersson - Spirituel mor og meditativ guide

Meditation hjælper dig til at stilne dit sind, så du kan høre dit hjertes kald.

– Karen Fogh Andersson

Mindfulness til voksne – få mere ro i hverdagen

Mindfulness er allerede meget udbredt blandt voksne. Og hvis du aldrig har prøvet det før, er det værd at overveje. Specielt hvis du døjer med stress eller bekymringer i hverdagen. Et lille pusterum i form af 10 til 15 minutters mindfulness kan nemlig gøre en stor forskel for dit overordnede velbefindende.

Der findes flere forskellige fokusområder inden for mindfulness. Og det er derfor også fokuseret på flere forskellige ting. Prøv nogle forskellige varianter for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Det vil ofte være en kombination af flere fokusområder, og det kan ændre sig alt efter din situation.

De mest almindelige tilgange til mindfulness er:

  • Gennem et fokus på din vejrtrækning og luftens vej fra munden ned i lungerne.
  • Ved at fokusere på din krop, og hvordan den føles for dig i netop dette øjeblik.
  • Gennem forskellige mentale billeder og symboler, der relaterer sig til kroppen.
  • Ved at gå en tur i naturen, hvor du er særligt opmærksom på dine omgivelser.

Men som sagt er der ikke én rigtig opskrift på at dyrke mindfulness. Og jo mere du øver det, jo mere vil det også blive en del af din hverdag. Med lidt øvelse vil du f.eks. nemt kunne tage en pause fra dit arbejde for at tjekke ind med dig selv og din krop. Men i starten er det en god idé med guidede og fokuserede sessioner af mindfulness på 10-15 minutter.

Find guidede meditationer her

Start f.eks. med min guide “Bevidst vejrtrækning”, hvor jeg hjælper dig med at styre din ind- og udånding. Det er særligt gavnligt, hvis du døjer med angst eller tankemylder. Kontrol af din vejrtrækning kan nemlig hjælpe dig med at genfinde roen og fylde kroppen med positiv energi.

Har du i stedet problemer med uro i kroppen? Eller har du svært ved at fornemme din krops behov? Så kan en 10-minutter bodyscan være et effektivt redskab. Her hjælper jeg dig med mærke hele kroppen. Og det er også en af de bedste øvelser for begyndere.

Vælg den guidede meditation, som tiltaler dig. Sæt den på højtalersystemet, afspil den direkte på din telefon, eller lyt til den gennem et par høretelefoner. Det er helt op til dig. Det vigtigste er bare, at du hiver nogle minutter ud til at fokusere 100 % på dig selv og din krop. Så vil du snart kunne mærke en positiv forskel!

10 gode råd til at dyrke mindfulness derhjemme

Har du besluttet dig for at forsøge dig med mindfulness? Så har jeg 10 gode råd til, hvordan du kommer godt fra start. Det behøver nemlig ikke være svært at være mere til stede i nuet. Og ved at følge mine råd, vil du hurtigt kunne mærke en forskel.

1. Gør det mindst én gang om dagen

Uanset hvad du laver, kræver det øvelse og rutine at mærke en forskel – og det gælder også mindfulness. Det nytter derfor ikke, at du blot finder tid til det 1-2 gange om måneden eller ugen. Du skal i stedet stræbe efter at gøre det mindst én gang dagligt. På den måde vil du hurtigt få opbygget en rutine, blive bedre og opleve en effekt.

Det betyder dog ikke, at du ødelægger hele din udvikling ved at misse en dag eller to. Men prøv så vidt muligt at komme hurtigt i gang igen. Sæt evt. en alarm i din telefon, så du husker det. Eller gør det til en vane at gøre det, inden du går i seng, eller lige når du står op.

2. Sæt 10-15 minutter af per gang

Det behøver ikke tage lang tid at skabe et pusterum i hverdagen. Med blot 10-15 minutter når du allerede langt. Og selv 5 minutter er bedre end ingenting.

Af den grund er størstedelen af mine guidede meditationer til voksne også mellem 5 og 20 minutter. Vælg den længde og det fokusområde, som passer til dig og din situation. Og eksperimentér gerne med forskellige længder for at finde den, der gør den største forskel i lige præcis din hverdag.

3. Sørg for at have rolige omgivelser

For at finde ro i kroppen er det vigtigt, at der også er ro omkring dig. Det nytter altså ikke at sætte en guidet meditation til at spille, hvis ungerne leger og skriger omkring dig. Find derfor et stille sted at gøre det. Det kan f.eks. være på hjemmekontoret, på toilettet, eller efter at børnene er lagt i seng.

Det vigtigste er, at du føler dig tryg og tilpas, samt at der ikke er for megen larm omkring dig.

4. Vær tålmodig, og tag det én dag ad gangen

Rom blev ikke bygget på én dag. Og du bliver heller ikke verdensmester til mindfulness i løbet af en uge. Det kræver tværtimod øvelse at mærke en forskel. Og selv efter flere år kan der stadig komme dage, hvor det er sværere end andre.

Du skal derfor ikke blive afskrækket, hvis det er svært i starten. Eller hvis du ikke oplever en stor effekt med det samme. Tag det i stedet én dag ad gangen, og fokusér på, hvordan du har det i nuet.

5. Vælg de guidede sessioner, der tiltaler dig

Det er som sagt ikke alle mine lydfiler, som vil fungere for dig. Vi er jo alle sammen forskellige. Vi har forskellige behov, og vi står i forskellige situationer.

Prøv dig frem for at finde det, som virker for dig. Og eksperimentér både med fokusområde, emner og længde.

6. Dyrk også mindfulness uden en lydguide

I starten er det en stor hjælp at blive guidet igennem en session. Det giver dig noget at fokusere på, og det hjælper dig med at få en fornemmelse for, hvad der virker. Men efter nogle uger kan du lige så småt begynde at gøre det uden en guide.

At gøre det på egen hånd kan også gøre det lettere at finde tid til i hverdagen. Så kan du nemlig også begynde at gøre det i bilen, under bruseren, eller når det ellers passer.

7. Kombinér mindfulness og musik

Musik kan fungere terapeutisk. Det er derfor også et godt redskab ift. mindfulness. Og det gælder særligt guidede meditationer for børn. Nogle børn og voksne har nemlig lettere ved at reflektere og kigge indad, mens de synger eller lytter til musik. Det er også derfor, at jeg har udviklet en række børnesange specielt til dette formål.

8. Vær kærlig over for dig selv

Du skal ikke være for hård for dig selv. Det gælder alle situationer – også når du dyrker mindfulness! Bliv derfor ikke vred på dig selv, hvis tankerne myldrer. Og bliv ikke frustreret, hvis du ikke kan fokusere eller koncentrere dig om den guidede meditation.

Acceptér i stedet, at i dag er en svær dag, og gør dit bedste.

9. Prøv også at gøre det sammen med andre

Du behøver ikke kun dyrke mindfulness alene. Du kan også gøre det sammen med andre.

Gør det f.eks. sammen med dine børn for at vise dem, hvordan det fungerer. Eller gør det sammen med din partner for at finde ro i hinandens selskab.

10. Kombinér det med en gåtur eller strækøvelser

Fysisk aktivitet kan give mere energi og velvære i hverdagen, og det er derfor oplagt at kombinere med mindfulness. Lyt f.eks. til en af mine guidede meditationer, mens du går en tur i skoven. Eller sæt den på højtalersystemet, mens du laver strækøvelser inden sengetid.

Prøv det af i forskellige situationer for at se, hvad der fungerer bedst for dig.

Begynd allerede i dag

Mindfulness behøver som sagt ikke være svært. Det kræver intet udstyr, og du kan i princippet gøre det hvor som helst. Der er derfor ingen grund til at blive ved med at udskyde det.

Gå ind i min shop, og vælg en guidet meditation, som tiltaler dig. Så er du klar til få mere ro og meget mere velvære i hverdagen!