Utallige undersøgelser viser, at meditation har hurtige og gavnlige virkninger til at fremme den indre ro og et kærligt selvbillede

I meditationer bruges lys ofte for at opnå større ro og indsigt, og som en vej ind til menneskets egen kraftfulde kerne – derinde hvor vi ved, at alt er godt, hvor vi kan være trygge. Når vi mediterer øges mængden af Theta, alpha- og deltastråler i hjernen. Disse hjernebølger har forskellige positive virkninger på hjerne, krop og sjæl. De er overordnet kendetegnet ved, at de får os til at slappe af, restituere hurtigere, føle os lette, positive, øge lykkefølelse, kreativitet og styrker immunforsvaret.

Heldigvis er meditation og mindfulness i dag blevet (næsten) allemands eje, og det er en skøn mulighed for alle at opnå større bevidsthed, tilfredshed, overskud og indre ro

Min tilgang til meditation er intuitiv, ligefrem og ureligiøs. Jeg har ingen Guru-mester eller særlige retninger og regler. Jeg arbejder spirituelt og guidende, med benene på jorden, og i en kombination af et åbent sind, sjæl og hjerte.

Fakta om meditation ifølge videnskaben:

 

  • Beroliger hjerterytme og åndedræt.
  • Sænker stresshormonet cortisol i kroppen.
  • Forøger serotoninproduktionen, hvilket forbedrer humør og adfærd.
  • Styrker immunforsvaret.
  • Kan mindske fysiske smerter og muskelspændinger.

 

“Helt nye undersøgelser har vist, at meditation kan øge vores opmærksomhed og dæmpe stressrelaterede symptomer allerede inden for fem dage”, siger lektor fra Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab ved Aarhus Universitet, Peter Vestergaard-Poulsen.Nye kinesiske studier viser desuden, at der på fem dage med tyve minutters meditation om dagen kan ses et markant fald i forhold til angst, nervøsitet, vrede, depression og træthed samtidig med at følelsen af overskud øges.