Presse information og artikler

Karen Fogh Andersson

Her på siden kan du finde relevant presse materiale om Karens Univers og Karen Fogh Andersson.

En samling af artikler, interviews og tv udsendelser.

Presse information og artikler

Karen Fogh Andersson

Her på siden kan du finde relevant presse materiale om Karens Univers og Karen Fogh Andersson.

En samling af artikler, interviews og tv udsendelser.

Alle jeres sponsorater hjælper gør en kæmpe forskel og hjælper denne terapeutiske børnebog, med at komme så langt omkring, som muligt! Vores mission er at så mange børn og forældre som muligt, skal have gavn af redskaberne i bogen, så de kan skabe et liv i balance og få en dybere forståelse for sig selv og deres børn.

Skriv en anmeldelse på Facebook eller Google af Karens Univers

Vi elsker anmeldelser og tar imod gode som dårlige, hjælp os og andre ved at dele din erfaring og oplevelser med Karens Univers, meditationerne, sangene, børnebogen eller andet relevant.

Klik på en af knapperne herunder og indsend din anmeldelse af Karens Univers – på forhånd KÆMPE tak!

Anmeld på Google Anmeld på Facebook

Depression og psykoser: Karen var kun 18 år, da hele hendes verden væltede

Udsendelse i TV MidtVest

Sendt: 06.02.2020

Læs hele artiklen her: Gå til TV MidtVest

Foto: Bent Leth, TV MIDTVEST

Motorisk leg, sang og mindfulness

Artikel i JydskeVestkysten

Udgivet: 28.02.2018

Karen Fogh Andersson fra sangleg.dk står for arrangementet på Skjern Bibliotek. Pressefoto

Se artiklen her: Gå til JydskeVestkysten

Skjern: Folkebiblioteker landet over har netop nu et temasamarbejde, der hedder “Viden skaber os” med fokus på kroppen. I den forbindelse er Skjern Bibliotek klar med motorisk leg, sang og mindfulness.

Det bliver til to arrangementer beregnet på babyer og de 1-3 årige med forældre på Skjern Bibliotek; fredag 9. marts kl. 10-10.45 for babyer, 3-12 måneder, og kl. 15.15-16 for 1-3 årige.

Der vil være fokus på barnets krop og motoriske udvikling. Der skal både synges, sanses og leges. Arrangementerne slutter med nærvær og ro mellem barn og forældre, når der laves mindfulness sammen./EXP

Sangleg og mindfulness for de yngste

Artikel i Holstebro Onsdag

Udgivet: 15.02.2017 

Se artiklen her: Gå til Holstebro Onsdag

Karen Fogh Andersson er flyttet til Hvam Mejeriby med sin mand og deres lille datter Lili. Hun er coach og terapeut, og hun tilbyder nu sangleg og mindfulness med babyer i sognegården i Borbjerg. 34 har tilmeldt sig en gratis prøvegang.

Skrevet af: Allan Damgaard damm@dagbladetholstebro.dk (Samfund)

Borbjerg: – Så tager I jeres babyer på armen, og så går vi rundt og hilser på hinanden, siger Karen Fogh Andersson.

Vi befinder os i sognegården i Borbjerg. Karen Fogh Andersson er i gang med sin første lektion i “sangleg og mindfulness med babyer”. Der er 12 deltagere på dette hold. 12 mødre med hvert sit barn. I alt 34 har tilmeldt sig. De er fordelt på tre hold, og den første gang er gratis, så man kan vurdere, om det er noget, man ønsker at gå til.

– Jeg synes, der mangler et tilbud som dette i lokalområdet. Derfor besluttede jeg at tilbyde det, siger Karen Fogh Andersson, der er flyttet til Hvam Mejeriby sammen med sin mand, Ronni Andersson, og deres datter Lili, der kom til verden i juni sidste år.

Hun har i flere år beskæftiget sig med mindfulness, meditation og personlig coaching og terapi. – Jeg har gået til flere ting med vores datter – f.eks. babysalmesang – og alt sammen har været ganske udmærket. Men hver gang har der efter min mening også manglet lidt. Jeg forsøger at samle alle de gode ting, jeg selv har prøvet, og min egen viden om f.eks. mindfulness på disse hold, siger Karen Fogh Andersson.

Det handler om, at man skal være nærværende med sit barn.

– Der er stor travlhed i mange børnefamilier, og det er vigtigt, at man giver sig tid til at være nærværende med sit barn, siger Karen Fogh Andersson, der i øvrigt har skrevet nogle sange, som man kan synge, når man skifter sit barn.

Sang og musik

– Jeg bruger masser af sang og musik på disse kurser – det er godt for barnets udvikling. I øvrigt gælder det om at stimulere sanserne, så derfor skal babyerne både høre, se og føle, siger Karen Fogh Andersson, der foruden en ghettoblaster har medbragt en guitar til at levere dagens toner.

Hvis man skruer tiden nogle år tilbage, så havde hun ikke forestillet sig, at hun en dag skulle holde disse kurser for babyer og deres mødre eller fædre.

– Interessen er kommet i takt med min private situation. Da jeg var gravid, lavede jeg meditationskurser for gravide, og nu hvor jeg har et lille barn, er det oplagt at lave mindfulness for og med babyer, siger Karen Fogh Andersson, der giver deltagerne nogle brugbare øvelser med hjem.

Det er i øvrigt ikke helt hen i vejret, at vi skrev, at det både er for mødre og fædre. Ganske vist er mødrene i klart overtal på disse kurser, men på det ene af holdene er der tre fædre med.

Karen og Ronni Andersson flyttede for et år siden fra Silkeborg til Hvam Mejeriby. – Min mand havde et hus i Hvam Mejeriby, der havde været lejet ud, og så var det oplagt at flytte ind i dét. Vi er meget glade for at være flyttet til denne egn, og jeg vil gerne bidrage til at skabe aktiviteter i lokalsamfundet, siger Karen Fogh Andersson.

En holdningsændring

Hun oplever en stigende interesse for personlig coaching, terapi, mindfulness og meditation.

– Der er sket en markant holdningsændring til disse ting de seneste år. Det er ikke længere noget, man opfatter som mærkeligt eller underligt. Det hænger måske sammen med, at stress er blevet meget udbredt. De fleste kender nogen, der er gået ned med stress, hvis de ikke selv har været ramt af det. Det har givet fokus på mental sundhed, og her er meditation og mindfulness noget af det, der kan hjælpe den enkelte, siger Karen Fogh Andersson.

I skal nu møde en ung kvinde – der har taget turen fra det mørke dyb og selvmordsforsøg tilbage til livet. I dag er hun terapeut og coach og vil livet af hele sit hjerte.

Ugens gæst i TV MidtVest

Sendt: 08.07.2015 

Se indslaget her: Gå til TV MidtVest