Karen Fogh Andersson - Spirituel mor og meditativ guide

Meditation, mere af alt det gode

Af Karen Fogh Andersson, Meditation og Mindfulness INSTRUKTØR

Meditation er et stærkt redskab til ro og afslapning, healing, bevidstgørelse, transformation og frisættelse.

Meditation og mindfulness må gerne være nemt! Jeg elsker at bruge det frit og naturligt i min hverdag.

Mindfulness (nærvær i nuet) holder mig i kontakt med min mavefornemmelse og intuition, og det gør det nemmere at vælge til og fra, mærke hvad der er rigtigt for mig selv og mine børn, og dermed skabe det bedste liv.

Mit ønske er at hjælpe dig derhen, hvor du kan mærke, og tager hensyn til, hvad der er bedst og mest rigtigt for dig – også når det gælder det at meditere.

Find guidede meditationer

Hvad er forskellen på meditation & mindfulness?

Mindfulness handler om at træne nærværet i nuet. I mindfulness retter vi vores opmærksom mod omgivelserne og kroppens fornemmelser og derved væk fra tankerne.

I meditation søger vi langt ind i os selv – eller ud af os selv. Guidede meditationer er mere som en rejse væk fra omgivelser, kropsfornemmelser og opmærksomhed. Meditationer kan have et mere eller mindre spirituelt lag. Spirituelle meditationer kan være en fantastisk bevidsthedsudvidende rejse.
I meditationer bruges lys ofte som et “værktøj” til at opnå større ro og indsigt, og som en vej ind til menneskets egen kraftfulde kerne – derinde hvor vi ved, at alt er godt, hvor vi kan være trygge.

Når vi mediterer øges mængden af theta, alpha- og deltastråler i hjernen. Disse hjernebølger har forskellige positive virkninger på hjerne, krop og sjæl. De er overordnet kendetegnet ved, at de får os til at slappe af, restituere hurtigere, føle os lette, positive, øge lykkefølelse, kreativitet og styrker immunforsvaret.

Heldigvis er meditation og mindfulness i dag blevet (næsten) allemands eje, og det er en skøn mulighed for alle at opnå større bevidsthed, tilfredshed, overskud og indre ro.

Min tilgang til meditation er intuitiv og ligefrem. Jeg har ingen særlige retninger og regler. Jeg arbejder spirituelt og guidende, med benene på jorden, og i en kombination af et åbent sind, sjæl og hjerte.

Guidede meditationer på dansk til både voksne, børn og gravide

Guidede meditationer gør det nemmere at holde fokus, at blokere for tankemylder. Med Karens blide stemme, guides du dybt ind i dig selv, ind i nærværet og tilstedeværelsen i dette øjeblik.

Se dig omkring i webshoppen og find den helt rette meditation for dig, og dit behov lige nu

Du kan lytte, streame og downloade lydfilerne med det samme.

Se alle meditationer

Anmeldelser af meditationer fra Karens Univers

Hvor er den smuk!!!

Jeg har ligget i sengen og lyttet til din meditation. Hvor er den smuk!!! Jeg er rørt og berørt, og jeg tror, det er længe siden, jeg har grædt tårer, der kommer fra det sted i mit hjerte. Jeg fik og har i den grad hul ind til noget meget afgørende. Det er så forløsende. Og jeg er så glad og taknemmelig for dit smukke arbejde.

 

Du har betydet alt!

Du skal vide, at dine meditationer og sange har betydet ALT for min datters fremgang i en meget svær tid.
 

Du er så fantastisk dygtig!

Jeg har lige hørt meditationen. Den er helt igennem vidunderlig og magisk. Tusind tusind tak. Du er så fantastisk dygtig. Jeg er helt overvældet over hvor fint det hele passer sammen og jeg mærker bare hvordan kærlighed strømmer, når jeg lytter til din kærlige og blide guidning.
 
Bestil en personlig meditation fra Karens Univers

Meditation hjælper dig til at stilne dit sind, så du kan høre dit hjertes kald.

– Karen Fogh Andersson

Meditation kan hjælpe dig…

Meditation hjælper dig med at skabe bedre balance ved at udvikle både din indre ro og skabe mere energi og overskud i din hverdag. Mine guidede meditationer for børn, voksne og gravide er et godt sted at starte, hvis du søger redskaber til mere glæde, overskud, selvkærlighed og et hverdagsliv i balance.

 • At få en bedre søvn
 • At mindske fysiske smerter
 • At finde ro og mindske stress
 • At få mere overskud og overblik
 • At opnå krop – sind – sjæl – hjerte forbindelse
 • At finde nye kræfter, egenskaber og dybder i dig selv
Guidede meditationer på dansk

Hvad siger forskningen om meditation?

Fakta om meditation ifølge videnskaben:

 • Beroliger hjerterytme og åndedræt.
 • Sænker stresshormonet cortisol i kroppen.
 • Forøger serotoninproduktionen, hvilket forbedrer humør og adfærd.
 • Styrker immunforsvaret.
 • Kan mindske fysiske smerter og muskelspændinger.

Utallige undersøgelser viser, at meditation og mindfulness har hurtige og gavnlige virkninger til at fremme den indre ro og et kærligt selvbillede.

“Helt nye undersøgelser har vist, at meditation kan øge vores opmærksomhed og dæmpe stressrelaterede symptomer allerede inden for fem dage”, siger lektor fra Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab ved Aarhus Universitet, Peter Vestergaard-Poulsen.

Nye kinesiske studier viser desuden, at der på fem dage med tyve minutters meditation om dagen kan ses et markant fald i forhold til angst, nervøsitet, vrede, depression og træthed samtidig med at følelsen af overskud øges.

Du kan læse mere om meditation og mindfullness via disse links:
http://www.meditation.dk
http://videnskab.dk/krop-sundhed/meditation-forandrer-vores-hjerner

Jeg er kræftpatient…

Karen, tak.
Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg ikke kunne undvære at meditere. Men jeg havde heller aldrig forestillet mig, at jeg efter et aktivt liv skulle få kræft.
Livet er ikke til at regne ud, vel?!
Dine meditationer har gjort dagene lettere at komme igennem. Og selvom jeg ikke forstår, hvordan det kan lade sig gøre, så må jeg sige, at mine smerter også aftager, når jeg mediterer dagligt. Jeg er begyndt at græde noget, men det er af taknemmelighed for min familie og det liv, jeg har levet, på godt og ondt.
 
Jeg har mere ro indeni, og mere overskud til at komme igennem den sidste tid, som jeg håber bliver lang.”
 

“Der er ingen tvivl om, at mindfulnessteknikker – og det at træne kroppen i afspænding – er et vigtigt redskab til at generere det overskud, der skal til for at kunne håndtere et alvorligt sygdomsforløb.”

Hvorfor skal jeg meditere?

Meditation lærer dig at være tilstede i nuet og at slappe af i dit sind. Samtidigt øges din koncentrationsevne når du mediterer regelmæssigt. Med en en sund regelmæssigt meditationspraksis bliver vi gladere som mennesker, vi bliver mere velafbalancerede og mere produktive i vores private som såvel arbejdsliv. Som en bonus kan meditation og mindfullness hjælpe med at forebygge både stress, depression og angst.

Noget af det bedste ved meditation for mig, er friheden, til at meditere hvor som helst og når som helst. Det kræver intet andet end min egen tilstedeværelse lige her og nu i dette øjeblik.

Du kan altså meditere overalt!

Når du sidder i sofaen, går en tur, sidder på kontoret, når du vasker op, ligger vasketøj sammen, står under det varme vand i bruseren osv. – det er ingen begrænsninger og heller ingen regler.

Når du mediterer tager du og din hjerne en nødvendig pause fra hverdagen. Du lærer gennem nærværet og tilstedeværelsen i nuet, stille og roligt at finde ind til kernen af dig selv. Jeg høre ofte mange fortælle om og forbinde meditation med både en masse regler og “hokus pokus” og sågar at det er hårdt arbejde.

Men meditation er alt andet end det for mig. Meditation er frit, flydende, ukompliceret og i harmoni med alt i og omkring mig.

Det betyder dog ikke, at det ikke til tider kan være svært at finde roen, at stilne tankerne og ikke blive rastløs, i forsøget på at meditere – for det kan det også sagtens. Men som med alt andet i livet, så gør øvelse mester.

Det handler altså om at du skal lære dig selv, din krop og dit sind – at nyde roen og nærværet med dit selv i nuet. Det kan være særdeles udfordrende i begyndelsen for mange, hvis du aldrig tidligere har givet dig selv dette.

Men jeg lover dig for, at de mulige udfordringer ved at begynde at meditere – er det hele værd!

Børnebogen - Til Det Dejligste Barn i Verden - Karens Univers

Personlig børnebog med guidede meditationer og mindfulness øvelser

Med børnebogen Til Det Det Dejligste Barn i Verden, hjertesangene og de guidede børnemeditationer i bagagen og i hjertet, kan de bidrage til en lettere kommunikation, øget forbundethed, åbenhed, respekt, konfliktløsning, en dybere forståelse for sig selv og hinanden og et familieliv i bedre balance. 

Et helt unikt koncept – en magisk og kærlig verden, vi som børn og forældre kan træde ind i sammen. 

Du kan købe børnebogen her