Holstebro Onsdag - Sang-leg og mindfulness med Karen Fogh Andersson

Artikel i Holstebro Onsdag

Udgivet: 15.02.2017
Journalist: Allan Damgaard, [email protected]

Se artiklen her: Gå til Holstebro Onsdag

Karen Fogh Andersson er flyttet til Hvam Mejeriby med sin mand og deres lille datter Lili. Hun er coach og terapeut, og hun tilbyder nu sangleg og mindfulness med babyer i sognegården i Borbjerg. 34 har tilmeldt sig en gratis prøvegang.

Borbjerg: – Så tager I jeres babyer på armen, og så går vi rundt og hilser på hinanden, siger Karen Fogh Andersson.

Vi befinder os i sognegården i Borbjerg. Karen Fogh Andersson er i gang med sin første lektion i “sangleg og mindfulness med babyer”. Der er 12 deltagere på dette hold. 12 mødre med hvert sit barn. I alt 34 har tilmeldt sig. De er fordelt på tre hold, og den første gang er gratis, så man kan vurdere, om det er noget, man ønsker at gå til.

– Jeg synes, der mangler et tilbud som dette i lokalområdet. Derfor besluttede jeg at tilbyde det, siger Karen Fogh Andersson, der er flyttet til Hvam Mejeriby sammen med sin mand, Ronni Andersson, og deres datter Lili, der kom til verden i juni sidste år.

Hun har i flere år beskæftiget sig med mindfulness, meditation og personlig coaching og terapi. – Jeg har gået til flere ting med vores datter – f.eks. babysalmesang – og alt sammen har været ganske udmærket. Men hver gang har der efter min mening også manglet lidt. Jeg forsøger at samle alle de gode ting, jeg selv har prøvet, og min egen viden om f.eks. mindfulness på disse hold, siger Karen Fogh Andersson.

Det handler om, at man skal være nærværende med sit barn.

– Der er stor travlhed i mange børnefamilier, og det er vigtigt, at man giver sig tid til at være nærværende med sit barn, siger Karen Fogh Andersson, der i øvrigt har skrevet nogle sange, som man kan synge, når man skifter sit barn.

Sang og musik

– Jeg bruger masser af sang og musik på disse kurser – det er godt for barnets udvikling. I øvrigt gælder det om at stimulere sanserne, så derfor skal babyerne både høre, se og føle, siger Karen Fogh Andersson, der foruden en ghettoblaster har medbragt en guitar til at levere dagens toner.

Hvis man skruer tiden nogle år tilbage, så havde hun ikke forestillet sig, at hun en dag skulle holde disse kurser for babyer og deres mødre eller fædre.

– Interessen er kommet i takt med min private situation. Da jeg var gravid, lavede jeg meditationskurser for gravide, og nu hvor jeg har et lille barn, er det oplagt at lave mindfulness for og med babyer, siger Karen Fogh Andersson, der giver deltagerne nogle brugbare øvelser med hjem.

Det er i øvrigt ikke helt hen i vejret, at vi skrev, at det både er for mødre og fædre. Ganske vist er mødrene i klart overtal på disse kurser, men på det ene af holdene er der tre fædre med.

Karen og Ronni Andersson flyttede for et år siden fra Silkeborg til Hvam Mejeriby. – Min mand havde et hus i Hvam Mejeriby, der havde været lejet ud, og så var det oplagt at flytte ind i dét. Vi er meget glade for at være flyttet til denne egn, og jeg vil gerne bidrage til at skabe aktiviteter i lokalsamfundet, siger Karen Fogh Andersson.

En holdningsændring

Hun oplever en stigende interesse for personlig coaching, terapi, mindfulness og meditation.

– Der er sket en markant holdningsændring til disse ting de seneste år. Det er ikke længere noget, man opfatter som mærkeligt eller underligt. Det hænger måske sammen med, at stress er blevet meget udbredt. De fleste kender nogen, der er gået ned med stress, hvis de ikke selv har været ramt af det. Det har givet fokus på mental sundhed, og her er meditation og mindfulness noget af det, der kan hjælpe den enkelte, siger Karen Fogh Andersson.