Jeg har interesseret mig for og arbejdet med skønhed i mange år.
Jeg er uddannet kosmetolog, make-up artist og negletekniker. Jeg er lært op blandt fotoshoppede Lancome reklamer, 20 årige plakatmodeller der sælger anti-rynke creme og hyldevis af make-up, som skal rette op på uønskede ansigtsproportioner og mørke rander under øjnene.

Jeg har altid haft svært ved de kunder, som i panik kommer ind i klinikken med en lille bums eller rynke ved øjnene, og bare MÅ have det væk NU. Jeg har altid forsøgt mig med kyndig vejledning sammen med en lille snak om, “at sådan er livet jo, og alle rynker fortæller en historie”, hvilket sjældent følges op af klapsalver fra kunderne. Men indeni tænker jeg: Okay, take a chill pill. Der findes nok værre ting i verden, du kan hidse dig op over end en lille bums og smilerynker. Tænk hvis alt den energi blev brugt på noget mere vigtigt!

Jeg synes, make-up er fantastisk. I mit arbejde bruger jeg make-up til at fremhæve de smukkeste træk hos hver enkelt kvinde.
Og så er det kreativitet og leg. Make-up er de voksne pigers leg, og sådan nyder jeg at bruge det.

Jeg er glad for mit eget ansigt, det er harmonisk og fint med smukke øjne og feminine træk. Og indtil videre har jeg klaret urenheder, pigmentforandringer og begyndende rynker med rimelig sindsro. Alligevel bruger jeg make-up dagligt. Som minimum mascara og pudder. Det er ikke sådan, at jeg ikke kan smutte i Brugsen at handle uden. Men at deltage i sociale sammenhænge eller at gå på arbejde helt uden make-up, det sker bare ikke!
Jeg ser sådan her ud. Jeg fremhæver min skønhed og femininitet. Jeg synes bedre om mit udseende på den måde. Ja, jeg kan endda synes, at jeg er smuk. Jeg elsker forvandlingen. Jeg elsker at smile til mig selv i spejlet, når mit smukke ansigt møder mig – med eller uden make-up.
Om jeg gemmer mig i make-uppen?… Nogle gange ja.
I dag oplever jeg det langt størstedelen af tiden, dog ikke som noget problematisk.

MEN problemet opstår, når jeg kun tåleligt kan holde mig selv ud, når jeg har taget det smarte tøj på og make-uppen er lagt. Når jeg tænker på, hvad andre mon tænker, og hvordan de forventer og ønsker, at jeg ser ud – Hvem ser de? Kan de lide mig sådan her?
… Fortsæt den selv, du kender det sikkert…

Vi kvinder måler og vejer os konstant i hinandens udseende, succeser, hjem, mænd, børn osv. Det er hårdt slid, og selv i tætte venskaber kan det flytte fokus fra den mest væsentlige og største skønhed ved kvinder – vores evne til at udtrykke kærlighed og drage omsorg, at være støttende og tryghedsskabende, blidhed, sårbarhed og urkraft. Vi kvinder er skabt til at elske og rumme andre, og når vi gør det, så gør vi det så smukt. Så hvorfor går vi så ofte på kompromis med lige præcis de egenskaber, som vi selv og dem omkring os sætter størst pris på hos os? Hvorfor er vi villige til at lade udseende og omgivelser fylde? Hvorfor vælger vi ofte at handle på vores usikkerheden frem for på styrkerne?
Vi kender alle en masse (gode) forklaringer, som har grobund i vores egen historie eller samfundsmæssigt. Kvinderollen og undertrykkelse gennem tiden har sikkert noget at sige. Reklamer og bladenes idealkvinde som svarer til under 1 % af alle jordens kvinder, har en kæmpe magt. Vores mødres syn på sig selv og/eller åbenmundede kritik eller måske endda nedladende snak om andre kvinder, har selvfølgelig også sin del andel. Vi er et stort marked, som har vist sig at være nemme at påvirke (manipulere), og producenter og plastikkirurgi tjener boksen på mange af os.

Spørgsmålet som ulmer i flere og flere af os er: Hvad vælger jeg at gøre ved, hvad er min respons? Er Jeg virkelig klar til at finde mig i, at det i større eller mindre grad er sådan, det er for mig selv og mine søstre?
På barrikaderne kvinder, det er tid til at sætte dig selv fri!
Hvor dine tankemønstre og dit selvbillede stammer fra, er i bund og grund ligegyldigt. Men prøv at mærk efter lige nu, hvem der egentlig bestemmer, hvordan du ser på dig selv og andre kvinder. Er det dig, eller er det et indprintet idealbillede du bruger, når du måler og vejer dig selv og andre? Hvis du med fuld bevidsthed ser på din egen måde at tænke om dig selv og andre kvinder, vil du så vælge at fortsætte på samme måde? Kunne det være tid til et opgør med selvkritik og et fastlåst negativt selvbillede?

At jeg i dag har venskaber, hvor jeg føler mig fri, hvor jeg løfter og løftes i mine svære tider og udfordringer, støtter og støttes i mine succeser, elsker og elskes for den jeg er, det handler ikke om mine dejlige relationer. Den sejr må jeg give mig selv. JEG er den, som sætter mig selv fri af mine egne hæmmende tanker om mig selv. JEG er den som erkender, at jeg kan blive misundelig, usikker og føle mig mindre værd blandt andre kvinder. JEG er den som bruger mine feminine egenskaber i mig selv, og derefter ser dem blomstre blandt andre. ALLE mine veninder er blevet smukkere, dygtigere, dybere og sejere efter jeg begynde at lære at acceptere mig selv. Og i ALLE kvinder jeg møder, ser jeg styrke og skønhed, en historie.
Mit eget negative selvbillede og tankerne om at være tyk og forkert, de eksisterer, når jeg er sammen med mine veninder, fordi de stadig er en del af mig. Men de fylder stort set ingenting mere, fordi jeg ved, at det er mit lort, og i deres verden kunne det ikke være mere ligegyldigt… Ligesom det i min verden er fuldstændig og 100% ligegyldigt, hvordan du eller andre kvinder ser ud. Hvis jeg holder af dig, så er det det, jeg gør, uanset hvordan du ser ud.

Jeg vil så gerne slå et slag for, at vi kvinder tager magten tilbage til os selv. Vend blikket indad.
Vi er søstre. Vi har en forståelse for hinandens sensitivitet og styrker, som ingen af de mænd vi deler livet med vil kunne forstå.
Så lad os samles i stedet for at skabe splittelse og distance. Vi har så smukke, attraktive egenskaber, og det er dem skal vi dele.
Jeg vil opfordre dig til at slippe fordømmelsen af dig selv. Lad os møde hinanden i skønheden som bor inde i os alle… Og når det er gjort, så skader lidt mascara jo ikke!

I feminin kærlighed,
Karen.

Åben øjnene, det er tid til ærlighed. Du er det værd! Du er unik og skøn lige præcis som DU er, og føles det ikke sådan (og tro mig, jeg kender det kun alt for godt), så skal du vide, at der er en vej til skønhed både indeni og udenpå – også for dig.
Og jeg vil så gerne hjælpe dig på vej.

” Taking a joy in life is a woman’s best cosmetic” [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]