Jeg er overrasket over hvor forbundede vi er, Lili og jeg – også fysisk. Idag har vi begge to ondt i maven. Nok mest mig, for Lili skider bare det hele ud igen og igen, imens jeg går og kramper mere med det!

Vores behandling af forkrampede maver: Varmepude, kamillete og homøpatiske chamomilla dråber. Idag er det bare mig som drikker dem, og så kan trunten få gav af dem igennem mælken. Hun har nogle få gange fået dem med en smule vand og dryppet i munden. Dråberne hjælper ved uro, gråd, maveknep og er gode for kolikbørn (og deres forældre). Det er VIGTIGT at anvisningen følges, den står som regel på flasken. Du kan også med fordel anskaffe dig de gratis hæfter fra Alma, eller blive klogere på homøopati og den rette dosering og anvendelse på www.alma-info.dk og www.allergica.dk.
Lili er nu 10 uger, og jeg tror vi har givet hende Chamomilla dråber tre gange, da hun var mindre + nogle dage i streg nu her, hvor hun virker til at have ondt i maven og græder.

Til en kolikmave: Varme, chamomilla dråber, evt. lidt lunkent økologisk kamillete, kamille omslag, masser af dejlig massage, bære i en vikle eller slynge så baby er helt tæt på, beroligende vuggen og selvfølgelig tusinde kys og spandevis af kærlighed og nærvær fra far og mor <3 Og så kan en tur til kiropraktor, zoneterapeut eller kraniosakralterapeut være en rigtig god ide, de dygtige kan gøre underværker for baby (og forældre).

Det psykosomatiske aspekt: Hver gang en her i hjemmet døjer med noget fysisk, om det er forkølelsessår, blærebetændelse eller spændinger i nakken, så undersøger vi og taler om det psykosomatiske aspekt.
Jeg tror på, at behandlingen af det fysiske ubehag kan afhjælpe symptomerne, men den egentlige helbredelse ligger i at frigøre sig fra (og nogle gange bare se og forstå eller acceptere) de tanker, mønstre, begrænsninger, traumer eller frygt, som ligger til grund for ubehaget.

Om forkrampede maver siges bl.a: Vrede, sårethed. Lader andre sparke til dig. Retter bebrejdelser mod dig selv og andre. Sidder fast i en begrænset opfattelse af tingene uden at kunne se en vej ud af det hele. Angst. Du flygter fra alt og alle. For meget stress og spænding. Overvældet af frygt og kamp. Holder fast i troen på, at livet er for hårdt. Manglende evne til at slappe af og give efter. Rastløshed og træthed. Alt for krævende og vil have tingene til at ske her og nu. Frustreret, irriteret og modløs.
Jeg døjer ikke normalt med ondt i maven, og meget af dette giver rigtig meget mening for mig netop nu! Som en del af min healingsproces kan jeg arbejde med det, og det er helt sikkert godt for maven OG meget andet ?

Du kan finde forslag til psykiske årsager til sygdom i læsestof af Louise Hay, læren om metasundhed og en let løsning er hjemmesiden www.tankekraften.dk

Held og lykke.
Kærligst, Karen.