I vores hjem er nøgenhed helt normalt – altså for os, jeg ville nok kigge lidt, hvis vores gæster kom og bankede på nøgne… Jeg ville nu stadig lukke dem ind 🙂
Vi sover nøgne, står op nøgne, går i køkkenet nøgne. Og når vores datter kommer til verden i juni, ankommer hun nøgen, og bliver selvsagt elsket fuldstændig som hun ser ud. Og det samme vil ske om hun er 2, 12 eller 50 år.

Jeg ser det som vores vigtige opgave som forældre, at præge hende med alt den usminkethed og nøgenhed som føles naturligt for os. Hun vil i ekstrem grad blive præget af kropsidealer, som udspringer af “perfekte” kroppe, opererede, redigerede og retouched, og det vil sikkert blive svært at fastholde troen på, at “jeg er smuk og okay, helt som jeg er”. Derfor har vi som forældre begge en opgave, også her.
Og Ronni skal være nøgen med hende, bade med hende, kilde hende uden tøj på, og klappe hende i hendes kære lille mås lige så meget, som han og hun har lyst til. Det er hans barn, og hvad de gør og nyder sammen, det er deres sag. Og når hun er 10 år, og er i mine forældres hjem, og min far går rundt i bar røv og ingenting, så er det hans ret. Jeg har set ham nøgen (også i mit voksenliv), og jeg tvivler meget på, at det har gjort mig nogen skade, måske endda tvært imod.

Og hør så her, fede mennesker må være nøgne på lige fod med alle andre. Den rettighed tilfalder altså ikke unge, slanke, lækre mennesker. Det kunne ikke røre mig mindre at bade ved siden af en fed, celluliteramt kone i svømmehallen. Faktisk får hun min respekt med på vejen, fordi jeg ved, at det ikke nødvendigvis er det nemmeste for hende både ift. hendes egne tanker om sin krop, men også ift. de blikke og fordomme hun mødes med.
Jeg tror på, at langt de fleste af os har en god indsigt i grænser, og en velvilje til at tage hensyn til hinanden. Så nyd dig selv, dynerne, græsset, amning og børnene – også uden tøj på.

Hvorfor skal et mindretal have lov at fastsætte kropsidealet? Hvorfor give medierne og reklamebranchen så stor en magt? Det er ikke sundt for nogen. Så lad os stå sammen om den naturlige nøgenhed og den naturlige krop, som også kan være alt for tynd, alt for tyk, alt for bleg, alt for rynket, alt for skæv, uperfekt og træt. Og alle dem med veltrænede kroppe og struttende numser, de må også så gerne være med. Det er ikke dem som gruppe, som gør os andre forkerte – det klarer vi fint selv med mediernes hjælp.

Jeg har lige set det her underholdende DR2 Tema om nøgenhed.
Komikeren Torben Chris er vært, og du får lige et par guldkorn fra ham her:
“Facebook skal f. ikke sætte standarten for, hvad der er normalt.”
“Man kan jo sige meget om penis, men den kan jo ikke skjule, når den er ude på ballade.”
“Så gå dog ud på den strand. Laske fede tyskere, det er et skønhedsideal vi alle kan leve op til.”

Happy day.
<3 Karen.

Du kan se programmet her:
DR2 Tema: Bryster, balder og blufærdighed

Du kan se programmet her:
DR2 Tema: Bryster, balder og blufærdighed