(Start med at se videoerne nedenfor. Det kan være svært, men det har et formål.)

Mit hjerte græder for Syriens børn. Mine øjne løber over igen og igen. Dette her er menneskers virkelighed. Kan du mærke smerten, angsten og frygten, sorgen og håbløsheden? Hvem hører Syrien kalde lige nu?
Den sidste danske indsamling til fordel for Syriens ofre dækkede omkostningerne for kampagnen og ikke meget mere.

Efter at have set nedenstående video, mærker du så, hvor heldig du er at være født netop dette sted på jorden? Af en grund ingen af os kender, så er det dig og mig, som sidder trygt her i vores hjem lige nu med alle muligheder åbne og frihed som en selvfølge.

Den modløshed og afmagt vi føler ved at kigge på, den er så minimal, så undseelig i forhold til den smerte og de sår mennesker pådrages lige nu på kroppen, i sindet og i sjælen, ikke bare i Syrien men mange steder i verden.
Det er ikke nok blot at være medfølende, det mærker befolkningen ingen ændring ved. Du kan være en del af et opråb, en stillingtagen, og du kan nemt være et led på en finger af en hjælpende hånd. Der findes så mange måder at hjælpe på, at give et økonomisk bidrag er blot en af dem – nem og mulig for os alle.

Hvordan bruger du goderne i dit liv? Har du styr på dine prioriteter? Kan du se hver af disse børn i øjnene, og sige, at du har brugt/bruger dit liv på noget meningsfuldt og givende for dig selv og andre?
Mærk dit væsens egentlige værdi. Mærk taknemmeligheden for at være født dette fantastiske sted.
Du kunne være en af disse børn, en bror, mor eller en af lægerne der kæmper en umulig kamp for at redde liv, imens dit hjem brændes ned, dit eget barn lukker sine øjne for sidste gang og dit land lever i frygt, undertrykkelse og fattigdom.

I denne uge har der været EM i ridesport i Herning, og jeg var derude i går og nyde de smukke dyr og VIP livet med en endeløs strøm af mad, drikke og Chanel tasker. Der er heste til en værdi på over 2,5 milliarder kroner med til stævnet. Det er jo helt vildt! Fascinerende og samtidig hovedrystende. Jeg håber inderligt, at hver eneste velhavende menneske vil gøre sig selv og verden en tjeneste, og mærke lykke og frihed i deres egen succes, og med selvfølgelighed og taknemmelighed dele uselvisk med dem, som lever et helt andet liv.
Det samme ønsker jeg selvfølgelig for alle os andre, om end det ikke er millioner, vi har at dele ud af.

Jeg mener ikke, at vi skal gå rundt med bøjede hoveder og i ydmyghed takke for vores forskammede held. Jeg mener ikke, at vi skal have dårlig samvittighed eller føle, at vi altid burde gøre dit og dat. Jeg mener ikke, at det er forkert at flotte sig, at fejre sine succeser, at købe din drømme bil eller en kæmpe yatch, hvis det er det, du vil. Overhovedet ikke.
Jeg ønsker at nyde mit liv med hænderne over hovedet, og jeg arbejder på at skabe et liv, hvor jeg bl.a. føler mere økonomisk frihed end nu. Jeg vil købe smukke blomster, jeg vil rejse og se så meget af verden som muligt, jeg vil nyde god mad med dem jeg elsker, og jeg vil give mig selv et nyt armbåndsur med masser af bling og blær.
Men der er altid noget bagefter. Det ene udelukker ikke det andet. Der findes ikke det ene, uden det andet.
“Hvis alt er lyst og intet sort, blir’ alt det samme intet stort. Din sorg gør kun din glæde endnu større”.

Det ligger mig virkelig på hjerte, at hjælpe mig selv og andre med at tage del i ansvaret for den forunderlige jord vi lever på, og alt som er her. Jeg vil holde dig til ilden og ikke lade dig glemme. Jeg vil opfordre dig til at være modig. Se på verden med åbne øjne, et åbent sind og et åbent hjerte.
Du kan gøre noget. Du er vigtig. Du er så vigtig.

Jeg ved, at vi alle er et. Og andres ulykke er ikke deres at bære alene. Sådan er min virkelighed. Og ja, det koster nogle tårer ind imellem. Og det giver – mening, overvældende taknemmelighed, selvkærlighed, tro, glæde over småting, aldrig at tage noget for givet, og vigtigst af alt; at tage herfra og vide, at jeg har opfyldt mit formål og gjort min forskel.

Jeg håber, du forstår, at der en en verden til forskel, og at DU KAN GØRE EN VERDEN TIL FORSKEL.
At give til andre, er at give til dig selv. Husk det, og husk at give det videre.

Tak fordi du læste dette, tak fordi du vil dele med andre.
TAK for det du er i dig selv, sammen med og for andre.

I evigt håb og kærlighed,
Karen.

Her kan du læse mere om situationen i Syrien, og nemt indbetale dit bidrag til Syrien eller andre lande/projekter.
Mmmm, mærk hvor godt det gør dig 🙂
www.unicef.dk
www.noedhjaelp.dk (Folkekirkens nødhjælp)
www.rodekors.dk

“We make a living by what we get. We make a life by what we give.” Winston Churchill.
“The earth does not belong to us. We belong to the earth.” Chief Seattle.