Forfatter, terapeut og mindfullness-instruktør vil af-coronaisere børnefamilier:

Karen Fogh Andersson har succes med sin nytænkende bog. Her skaber personlige historier, sange og meditationer et magisk og kærligt rum til forældre og børn. Det er sundt for børn og forældre at være tæt sammen i en svær tid som nu, siger hun.

Den personlig børnebog - Til Det Dejligste Barn i Verden

– Mange børn har det svært på grund af corona-situationen. De kan mistrives, være angste og have svært ved at falde i søvn om aftenen. Forældrene et pressede og corona-trætte. Mange gange ved de ikke, hvad de skal gøre for at skabe harmoni, men det hjælper Til det dejligste barn i verden med, fortæller Karen Fog Andersson.

Hun oplever, at hendes nye bog bliver værdsat af flere og flere børnefamilier. Lige som Karen bruger de den som et redskab til at søge væk fra det sure og svære og ind i en boble fyldt med nærvær og ubetinget kærlighed. Det gør noget godt.

– Bogen og meditationerne, som man kan lytte til via en QR-kode, giver ro til nervesystemet og et selvværds-boost til barnet, fortæller hun.

Nemmere at falde i søvn
Karen Fogh Andersson har selv finansieret og udgivet bogen, som hun sælger online og via boghandlere. Det har været et stort projekt, men ordene måtte ud, og det rører hende, at børn og voksne værdsætter dem.

Min oprindelige motivation var at give mine børn det bedste, jeg har. Ubetinget kærlighed. Det viser sig, at mange af læserne har manglet en måde at udtrykke den kærlighed til deres børn. De fortæller, at deres børn beder om at høre meditationerne eller få læst bogen igen og igen. Effekten er, at de får nemmere ved at falde i søvn selv og føler sig set og favnet.

Netop nu giver det ekstra mening, mener forfatteren.

– Det tætte samvær mellem forældre og børn er med til at ”af-coronaisere” os. I en tid med restriktioner og mentalt pres har vi hårdt brug for et åndehul uden håndsprit, mundbind, afstand, stress og irritation.

Familie Journalen med Karen Fogh Andersson

Om Karen Fogh Andersson

Mor til Lili på fem år, Louie på tre og Leo på 5 mdr., som hun har sammen med kæresten Ronni. Hun er forfatter, terapeut og meditativ guide. Hendes personlige historie med psykisk sygdom i ungdomsårene har bidraget med styrke og et erfaringsgrundlag til at forfatte bøger, sange og musik med favnende og universelle budskaber.
 

Børnebogen Til det dejligste barn i verden

Bogen er en personlig børnebog med plads til barnets navn i de magiske historier. Den indeholder fire kærlige historier, sange, guidede meditationer og smukke illustrationer. Bogen hjælper barnet med at sætte ord på tanker og følelser og er et redskab til kommunikation og konfliktløsning. Den skaber ro, nærvær og kærlig stemning ved puttetid. Fra ca. 3-10 år.