Rebozo med Karen Fogh Andersson

Hvad er Rebozo?

Mexicansk fødselskultur har en lang tradition for at bruge rebozo før, under og efter fødslen. Der er regionale forskelle i farve, tekstur og mønster af rebozo, men det er et smukt, langt, vævet stykke stof, der også kan bruges til pleje af spædbørn efter fødslen.

Brug af rebozo er for nylig blevet mere almindeligt i andre dele af verden. For eksempel kiggede forskere i Danmark for at se, hvor ofte rebozo bruges under fødslen der. De fandt ud af, at rebozos inden år 2014 kun blev brugt i ca. 2% af de planlagte vaginale fødsler; dog anvendes i dag rebozos med ca. 9% af de danske kvinder.

Hvordan bruges rebozo under fødslen?

Rebozo kan bruges på mange forskellige måder under fødslen, men en af ​​de mest almindelige er at bruge den på fødselspersonens hofter ved hjælp af kontrollerede bevægelser for at hjælpe med at bevæge hofterne eller svaje dem lidt fra side til side. Disse bevægelser er blevet beskrevet som bækkenmassage, gyngende eller fnistende. En plejeperson eller supportperson bruger typisk rebozo, mens fødende er på hænder og knæ, ligger eller står.

Mange mennesker tror, ​​at rebozo er særligt nyttigt til at korrigere dårlig positionering, så hvis babyen er i det, vi kalder, “Posterior position”, som kan gøre arbejdskraft mere smertefuldt, længere eller mere vanskeligt, mange plejepersonale og doulas er velbevandrede i at bruge rebozo til at hjælpe med at tilskynde barnet til at skifte til en bedre position for fødslen. Imidlertid bruges rebozos ikke til manuelt at omdanne fosteret til en bedre position. Det antages snarere, at rebozo hjælper med at slappe af musklerne omkring bækkenet, hvilket hjælper barnet med at komme i en mere optimal position for fødsel og fødsel.

Hvordan kan brugen af en rebozo under arbejdet arbejde for at lindre smerter?

Forskere er ikke rigtig sikre på, hvordan rebozo kan fungere på dette tidspunkt. Det er virkelig ikke blevet undersøgt godt nok. En del af det kan være, at rebozo skaber en positiv psykologisk effekt af de følelser af teamwork og arbejdsstøtte, som fødselspersonen får fra supportteamet, da de bruger rebozo sammen med hende.

At hjælpe en baby med at komme i en bedre position kan også lindre smerter forbundet med længere arbejde og fosterskader. Rebozo kunne også handle gennem gate-kontrolmetoden til at lindre smerte. Dette er når ikke-smertefulde eller behagelige stimulationer hjælper med at blokere de mere smertefulde stimulationer, der kommer fra sammentrækningerne.

Online Rebozo kursus for par

Rebozo massage er et fantastisk naturligt redskab til at hjælpe dig, din krop og din baby både under din graviditet og under selve fødslen.

Det fantastiske ved Rebozo er at du og din partner kan gøre det sammen som et team. Din partner kan altså være din Rebozo massør og hjælpe dig til den bedste mulige graviditet og fødsel.

Vi er i fuld gang med at lave et online kursus til dig, der ønsker at lære at lave Rebozo derhjemme sammen med din partner.

Vi håber på at kunne lancere vores kursus i løbet af foråret 2021.

Hold øje med siden for mere info.

Danmarks bedste online kursus i Rebozo massage for par 

Nu kan din partner (mand som kvinde) nemt blive en større del af graviditeten sammen med dig den gravide. I kan som et team nu nemt, med simple Rebozo teknikker lave smertelindrende Rebozo massage hjemme i stuen under hele graviditeten og under fødslen.

Rebozo massage for par