Mindfulness for børn

Mindfulness for Børn lærer dit barn at finde roen i sig selv efter en lang skoledag og hjælper barnet med selv at falde i søvn om aftenen

4 børnesange, 4 guidede meditationer, 4 kærlige historier

 • Gør bogen personlig og skriv dit eget barns navn i de magiske historier
 • Skab ro, nærvær og en kærlig stemning ved putte-tid
 • Hjælp dit barn med at sætte ord på tanker og følelser
 • Boost dit barns selvforståelse, selvværd og positive selvbillede
 • Få enkle redskaber til kommunikation og konfliktløsning
 • Skab et kærligt pusterum, hvor I kan drage på indre eventyr sammen

En magisk og personlig børnebog om mere mellem himmel og jord, der indbyder til kærligt nærvær, samtale og reflektion imellem forældre og børn.

Målgruppen er børn i alderen 3-10 år.

Køb her for 299 kr

Hør forældre fortælle om Mindfulness for børn

HØR OM DERES SKØNNE OPLEVELSER MED TIL DET DEJLIGSTE BARN I VERDEN

“Min datter kan græde af ren glæde og lykke, fordi hun gennem bogen finder helt utroligt varme følelser om sig selv. Mine børn er på vidt forskellige måder vilde med både sangene, meditationerne og historierne.”

“Jeg elsker, at min datter kan slappe af, imens hun lytter til Karens blide stemme og ord som fortæller hende, at hun er elsket, værdifuld og rigtig. Det betyder så meget for mig som mor.”

Artikel i Vores Børn - Karen Fogh Andersson

Flere fantastiske udtalelser fra forældre

Det siger de OM børnebogen Til Det Dejligste Barn i Verden

Jeg har læst utrolig mange selvhjælpsbøger for børn. Denne bog er uden tvivl en af de bedste. Tusind tak for en bog der i den grad styrker barnets selvværd, og mit selvværd fik også et kærligt boost.

Hvis mine børn lykkes. Så lykkes jeg. Det er det, som har værdi for mig. Og det er det bogen peger lige ned i/bogen bidrager med.

En STRÅLENDE bog med tilhørende meditationer og skønne sange. Jeg er fuldstændig vild med den følelse bogen efterlod i mig og min datter.Midt i hamsterhjul er denne bog en gave i sig selv. En gave til dig og dit barns indbyrdes samhørighed.

Min søn har svært ved at falde i søvn selv. Jeg plejer at skulle ligge hos ham, til han sover. Fra første aften med en af Karens meditationer faldt han trygt i søvn helt selv.

Jeg elsker, at min datter kan slappe af, imens hun lytter til Karens blide stemme og ord som fortæller hende, at hun er elsket, værdifuld og rigtig. Det betyder så meget for mig som mor.

Sikke en smuk bog. Sikke en kærlighed der strømmer. Karen spreder lys med sine ord og toner. Mit hjerte vækkes og forstærker min evige kærlighed til mine børn.

Artikel i Vores Børn - Karen Fogh Andersson

Flere udtalelser fra begejstrede forældre

Det siger kunderne om bogen Til Det Dejligste Barn i Verden

En STRÅLENDE bog med tilhørende meditationer og skønne sange. Jeg er fuldstændig vild med den følelse bogen efterlod i mig og min datter. Midt i hamsterhjul er denne bog en gave i sig selv. En gave til dig og dit barns indbyrdes samhørighed.

Hvis mine børn lykkes. Så lykkes jeg. Det er det, som har værdi for mig. Og det er det bogen peger lige ned i/bogen bidrager med.

Min søn har svært ved at falde i søvn selv. Jeg plejer at skulle ligge hos ham, til han sover. Fra første aften med en af Karens meditationer faldt han trygt i søvn helt selv.

Jeg har læst utrolig mange selvhjælpsbøger for børn. Denne bog er uden tvivl en af de bedste. Tusind tak for en bog der i den grad styrker barnets selvværd, og mit selvværd fik også et kærligt boost.

Jeg elsker, at min datter kan slappe af, imens hun lytter til Karens blide stemme og ord som fortæller hende, at hun er elsket, værdifuld og rigtig. Det betyder så meget for mig som mor.

Sikke en smuk bog. Sikke en kærlighed der strømmer. Karen spreder lys med sine ord og toner. Mit hjerte vækkes og forstærker min evige kærlighed til mine børn.

Mindfulness for børn udvider dit barns bevidsthed

Nytænkende og banebrydende

Til det dejligste barn i verden er en bog til både barn og forældre. Bogen skaber en kærlig ramme, hvor I sammen kan trække jer fra hverdagens travlhed og mulige konflikter. Du kan lære dit barns indre verden bedre at kende. Måske du endda lærer noget om dig selv imens. Bogens skjulte terapeutiske værktøjer og de mange kærlige, positive og støttende ord i både historierne, sangene og de guidede meditationer kan, i samspil med dig, være med til at løfte dit barns selvværd, glæde og indre ro.

Relation er for dit barn en forudsætning for udvikling. Derfor opfordrer jeg dig til at lade bogen være et kærligt og støttende værktøj, du som forælder kan tage frem og som kan bidrage til at skabe et sundt og balanceret (indre) liv for dit barn.

Lad endelig dit barn læse og lytte selv og lad dem også bruge bogen, sangene og de guidede meditationer frit, og når det passer dem bedst.

“Det er virkelig rart at opleve, at vores piger selv siger, når de vil lytte til sange og meditationerne. Meditationerne hjælper dem med at “tage en slapper” i løbet af dagen, og til at falde til ro om aftenen. Sangene med gang i elsker de at danse til, når de kommer hjem fra skole og børnehave.” – Anne, mor til to.

TRYK og Lyt til historien Hjertedans

Personlig børnebog fra Karens Univers

Er mindfulness for alle børn?

Oftest stillede spørgsmål om Til Det Dejligste Barn i Verden

 • “Mit barn er særligt sensitiv, er din personlige børnebog for særligt sensitive børn?”
 • “Mit barn har svært ved at falde i søvn selv og er nogle gange bange for at sove alene. Kan denne bog hjælpe?”
 • “Mit barn har angst, er det en børnebog for børn med angst”?
 • “Mit barn er uroligt og har svært ved at falde til ro selv, tror du hjertesangene og børnemeditationerne kan hjælpe?”
 • “Mit barn har ADHD, og jeg vil gerne prøve guidede børnemeditationer, kan børnebogens meditationer bruges til børn med ADHD?”
 • “Kan meditationerne bruges som godnat meditationer til mine børn?”

Og svaret er JA!

Børnebogen, sangene og de guidede meditationer er for ALLE børn, som har lyst til at læse og lytte, og som har en forælder (eller to), der vil gå forrest og vise vejen i dette kærlige magiske Univers med både dybde og højt til himlen.

Jeg ønsker jer, nogle rigtig dejlige lytte og læseoplevelser sammen.

Rigtig god fornøjelse.

Bestil dit barns personlige bog her

Lyt til mindfulness og meditationer for børn.

Via bogens QR-koder kan I nemt afspille de 4 unikke børnesange og 4 guidede meditationer, skrevet og indspillet af Karen Fogh Andersson. Herunder kan du få en smagsprøve på et par af dem.

Børnemeditation - Rare tanker af Karens Univers

Meditationen hjælper med at:

 • At berolige barnet i krop og sind
 • Støtte barnets i at tro på sig selv
 • Lære barnet at sætte ord på og forstå følelser
Børnesang på dansk - Imens du sover af Karens Univers

Børnesangen hjælper med at:

 • Føle sig dybt elsket
 • Skabe et positivt selvbillede
 • Skabe indre ro og tryghed ved putte-tid
Børnesang - Udenpå & indeni - Karens Univers

Børnesangen hjælper med at:

 • Støtte barnets positive selvbillede
 • Give en mulighed for bevægelse og dans
 • Skabe glæde ved at synge positive bekræftelser

Læs mere om mindfulness før børn

Praktisk om mindfulness for børn

SÅDAN BRUGER I BOGEN, SANGENE OG MEDITATIONERNE

Dit barns navn:

Skriv dit barns navn på linjerne i teksterne, det gør historierne så dejlige personlige. Måske bogen med din håndskrift vil blive et skønt minde at gemme på, og også noget I sammen kan tage frem senere i livet.

Brug teksterne frit:

Du er meget velkommen til at ændre bestemte ord eller titler i historierne, så de virker og føles mest rigtige og rammende for jer. Jeg vil opfordre dig til at bruge alle teksterne frit og til at tilføje ord og beskrivelser, som det passer lige præcis dit barn og dig bedst.

Guidede meditationer til børn:

De guidede meditationer virker beroligende på kroppen og nervesystemet, samtidig med at de kærligt booster dit barns selvtillid og tager hånd om barnets selvbillede og selvværd.

I kan bruge de guidede meditationer som hjælp til at finde ro ved sengetid. Dit barn kan også lytte til dem i en af dagens små pauser, f.eks. i sofaen, i bilen eller hvor det passer ind for jer.

Inden I læser meditationerne i bogen eller lytter til de guidede meditationer, så brug et øjeblik på at lukke resten af verden ude for en stund og hjælp dit barn (og dig selv) med at finde ro i kroppen. Du kan f.eks. starte med at dæmpe lyset. Du kan massere eller stryge dit barn på kroppen. Træk sammen vejret dybt flere gange, og sæt evt. noget stille instrumentalmusik på, imens du læser teksterne roligt og langsomt.

Stemmen i meditationerne til børn

KAREN FOGH ANDERSSON
 

Karen Fogh Andersson er småbørns mor til tre. Hun er bl.a. uddannet coach og terapeut og underviser børn og voksne i mindfulness og meditation, sangleg mm. Med inspiration fra og kærlighed til sine egne børn, inviterer Karen os her ind i sit smukke lyriske og musikalske univers.

Karen Fogh Andersson har ikke blot forfattet en personlig børnebog, men skabt et helt unikt koncept – en magisk og kærlig verden, vi som barn og forældre kan træde ind i sammen. Børnebogen og de tilhørende sange og guidede meditationer, er et sted hvor børn og forældre sammen kan finde nærvær, ro, glæde og hjælp til hvordan vi kan tale om livets store spørgsmål og lære hinanden bedre at kende.

Jeg er så glad og taknemmelig for at kunne dele dette med dig og dit barn. Jeg håber, du og dit barn får nogle skønne oplevelser sammen omkring bogen, sangene og de guidede meditationer.

Rigtig god og kærlig fornøjelse til jer.

Sådan lytter i til meditationerne

Du finder nemt de guidede meditationer og sange ved at scanne QR koden, som ses nederst i hvert kapitel. (Du kan nemt bruge kameraet i din smartphone til at scanne koden, eller du kan hente en gratis QR scanner i Appstore).

Du kan også finde det hele på hjemmesiden www.tddbiv.dk, hvor du skal logge ind med den kode der står i din bogen. Koden står både forrest i bogen og under hvert kapitel.

Alle sange og guidede meditationer kan gratis streames via QR koderne og på hjemmesiden.

Hvis du ønsker at downloade dem, kan de købes via hjemmesiden, Itunes og Googleplay. Og alle børnesangene er tilgængelige på div. streamningtjenester.

Gode råd om mindfulness for børn

Det absolut vigtigste er, at dit barn oplever din åbenhed, kærlighed og dit nærvær. Så sæt tid af til at læse og lytte, det er så sundt for dit barn. Denne tid kommer aldrig tilbage, så brug den klogt – sammen.

Du er meget velkommen til at ændre bestemte ord eller titler i historierne, så de virker og føles mest rigtige for jer. Jeg vil opfordre dig til at bruge alle teksterne frit og til at tilføje ord og beskrivelser, som det passer lige præcis dit barn og dig bedst.
I kan læse historierne som godnathistorier eller i tiltrængte pauser i løbet af dagen.

De guidede meditationer kan bruges som godnat meditationer eller f.eks. i en pause efter institution, et alternativ til tv og Ipad, når I er på tur i bilen osv.
De guidede meditationer virker beroligende på kroppen og nervesystemet, samtidig med at de kærligt booster dit barns selvtillid og tager hånd om barnets selvbillede og selvværd.

Børnesangene, som jeg kalder Hjertesange, er fulde af positive affirmationer og ord, som dit barn vil elske. Hjertesangene er to sange med gang i samt to mere stille sange, som kan bruges som kærlige godnatsange.

 • Brug teksterne frit
 • Vær nærværende, åben og nysgerrig
 • Træk vejret & giv slip på dagens gøremål
 • Syng med på sangene sammen med dit barn
 • Sæt tid af til at læse & lytte sammen med dit barn
 • Lyt til de guidede børne meditationer sammen de første gange
Bestil børnebogen her

Guidet mindfulness for børn gennem meditation

“Til Det Dejligste Barn I Verden” er en personlig bog og oplevelse imellem barn og forældre, og forældrene skriver barnets navn på de blanke linjer i bogen.
“Til Det Dejligste Barn I Verden” indeholder de skønneste, farverige billeder med masser af dybde og detaljer. Billederne giver dit barn lyst til at fordybe sig og udforske, og de er i sig selv endnu en mulighed for samtale, fordybelse og læring imellem barn og forælder. Bogens billeder lægger op til at tale om barnets følelsesliv, tanker og indre verden.

Børnebogens 4 historier, sange og guidede meditationer er for alle børn imellem ca. 3-10 år. Du kan løbende præsentere dit barn for indholdet, og lad så barnet selv vælge, hvad det har lyst til at fordybe sig i netop nu. Barnets fokus kan sagtens ændre sig efterhånden og med barnets alder.

Børnebogen er delt op i 4 korte historier til børn:

 • “Lille udenpå, stor indeni”
 • “Farmor og “Vende Tanker Maskinen”
 • “Hjertedans”
 • “Stemmen indeni”

Der følger en hjertesang med til hver historie:

 • “Udenpå og indeni”
 • “Jeg er mig”
 • “Hjertebarn”
 • “Imens du sover”

Der er også en guidet børnemeditation til hver historie:

 • “Lille udenpå, stor indeni”
 • “Rare tanker”
 • “Kærligt godnat”
 • “Godnat til et vidunderligt barn”

Ved hjælp af børnebogens QR koder kan I afspille børnesangene og de guidede børnemeditationer.

Følg @karensunivers på Instagram og Facebook

Siden jeg satte det sidste punktum for 1,5 måned siden, har jeg har ikke læst i den nye bog ✍🏼️

Jeg havde brug for at lægge den til side, så jeg senere kunne åbne den på ny og mærke og observere, hvordan det fungerer...

Det fungerer GODT, synes både mit sind, min sjæl og mit hjerte 🥹

Jeg er sikker på, at “Til din vej i livet” er her for at røre børn og voksne og tilbyde et rum til dyb kærlighed, nærvær og læring 💝📖

Jeg er både spændt og lidt nervøs for, hvordan bogen bliver modtaget, og hvor meget arbejde der bliver i at få den solgt. Jeg tør næsten ikke tro på, at det kan gå lige så godt som med første bog "Til det dejligste barn i verden" 🙌🏼

Hvis du har lyst til at støtte mig i selvudgivelsen - fx. har jeg stadig ikke økonomi til trykning - så kan du forudbestille "Til din vej i livet" og få et signeret eksemplar og gratis fragt.
Bogen kommer ligesom den første til at indeholde både historier, sange, guidede meditationer og smukke illustrationer.
Prisen er 299 kr.
Send mig en besked 💗

#tildinvejilivet #personligbørnebog #børnebogsforfatter #børnebogssnak #børnebog #forfatterliv #tildetdejligstebarniverden #karensunivers
"Hvad laver du mor"? Spurgte hun, da hun trak badeforhænget til side og så mig stå foroverbøjet med en skraber i hånden! 😳

JA, HVA' F. LAVER JEG EGENTLIG?! Tænkte jeg 🤷🏼‍♀️

Det er over et halvt år siden nu, og busken under armene har groet naturligt lige siden 💓

Jeg havde tænkt på at sige farvel til skaberen efter snart 30 års bekendtskab - netop pga. det signal, jeg sender til Lili - så da hun stillede spørgsmålet den dag på badeværelset, blev det så tydeligt for mig...

FARVEL til skraberens magt og afhængighed og KÆMPE FARVEL til præmissen om, at noget så naturligt som behåring er uønsket, utiltrækkende eller ulækkert 👊🏼 Det er MIT, og jeg bærer det, som JEG vil - for mig, for min datter og for alle andre piger og kvinder, som ønsker at træffe deres egne beslutninger om og for deres krop 💃🏼

Er det ikke vildt, at det her føles som en lille revolution? Det er jo bare hår for faen, og vi er født med det, kind off!

Hår under armene eller ej - mit formål med at dele er, at vi ikke lader os diktere eller blindt følger efter en norm, som ikke bringer os (eller vores børn) mere glæde, indre ro og styrke. 
Der er riiiigtig mange områder og måder at gøre det på. You do you 🫶🏼

#bevidstmoderskab #kropsbehåring #hårunderarmene #minkrop #minkropmitvalg #kropspositiv #morogdatter #forbilledeforminebørn #selvomsorg #selvkærlighed #karensunivers
Vores børn, og som mødre særligt vores døtre, vil oftest lære at se på sig selv, på samme måde som vi ser på os selv 🫶🏼 DERFOR er det en gave for både dig og dit barn, når du taler (og tænker) pænt om dig selv og din krop - det smitter 💗💗

Hvad vil du sige og tænkte af omsorgsfulde/støttende/taknemmelige/dejlige ord til dig selv og din krop idag?
🤌🏼🤌🏼... Træk lige vejret et øjeblik og tænk en af de tanker allerede nu, og send så en kærlig tanke til dit barn 💗

Til august afholder jeg den skønneste selvforkælelsesdag med fokus på SELVOMSORG og SELVKÆRLIGHED - OG DU KAN TAGE DIT STORE BARN MED - Undervisning, bevægelse, mindfulness, blid afspænding, natur, nærende mad og smukke drikke 👏🏼😍 Stay tuned... Eller send mig en besked nu, hvis du ved, at du (og dit barn), vil sikre sig plads.

PS: En dag skriver jeg en bog til den dejligste mor i verden, og denne her illustration er den første, jeg har fået lavet til den. Jeg elsker den 🙏🏼😍

#morlivet #bevidstforældreskab #livetsommor #familieliv #kropskærlighed #kropspositivisme #morkrop #kvindekrop #bikinikrop #nærvær #omsorg #kærlighed #familietid #forældrelivet #samvær #hjerterum #spirituelmor #småbørn #hverdagsliv #børnibalance #elskdigselv #personligudvikling #børnebogsforfatter #terapeut #sangskriver #karensunivers
“Hvorfor blir' du rørt mor”? Spurte den lille dreng.

“Fordi nogen gange har jeg så meget kærlighed indeni, at det ikke kan være der, og så kommer det ud af øjnene som tårer”, sagde moderen.

🥹💙🙏🏼

#enmorskærlighed #morogsøn #moderhjerte #tårer #taknemmelighedstårer #taknemmelighed #mitbarn #elskedebarn #morlivet #morlivetsglæder #tingbørnsiger #karensunivers
💙 En kærlighedsgave til far.
💙 En meget personlig gave.
💙 En gave som skaber minder.
💙 En særlig gave til ham du elsker, fordi han er lige netop den far, han er, for jeres barn/børn. 

👣 Med FARS DAG aftrykssættet, kan I skabe et smukt minde for livet med jeres barns/børns aftryk.

I får:
👉🏼 1 plakat i A4 + A3, som “print selv” via download ELLER som fysiske plakater.
Vælg imellem 7 forskellige designs/tekster.
👉🏼 1 stempelpude i valgfri farve, som sendes til din adresse.
(Flere stempelpuder kan tilkøbes).

👏🏼 Priserne er inkl. 30% RABAT:
87,5 kr. for “print selv” sættet.
139 kr. for plakat sættet.

🎨 Stempelpuderne gør det muligt at se børnenes unikke linjer i hænder og fødder.
De går tabt, når man bruger maling.
🎨 Stempelpuderne er 100% gift og syrefrit og vaskes nemt af huden.

🕺🏼 Find alle mulighederne via linkene eller på webshoppen www.karensunivers.com